Suomen Metsästäjäliiton Kymen piiri Metsästäjäliiton kotisivuille Etusivulle
Suomen Metsästäjäliiton Kymen piiri Metsästäjäliiton kotisivuille Etusivulle
Suomen Metsästäjäliiton Kymen piiri
Villisioista maksettava korvaus nousee     Takaisin edelliselle sivulle

Hyviä uutisia

Kymen Piirin seurat ovat esimerkillisellä tapaa olleet kehittämässä metsästystä villisian osalta. Se mikä asiassa on tärkeintä on, että, kehitystyö on tehty yhteistyössä maaseututoimijoiden ja elinkeinoelämän kanssa. Siksi käytössämme on ainutlaatuinen malli seuratoimintaa tukemaan rahallisen panostuksen myötä. Nyt tullut korotus 35 % on kooltaan merkittävä, ja ainoa tulopuolella kaikkiin muihin harrastukseen liittyviin maksuihin verrattuna. Metsästys on tulevaisuudessa jotain muuta kuin oman saaliin tai trofeen hankintaa – se on asiantuntija yhteistyötä yhteisten etujen säilyttämiseksi. Näin kun jatkamme – metsästyksen arvostus säilyy korkealla tasolla.

Metsästetyistä villisioista maksettava korvaus nousee – ”Näytteiden avulla voidaan seurata ASF-tilannetta”

Suomen Sikayrittäjät ry on päättänyt 35 prosentin korotuksesta, joka maksetaan yhdestä villisiasta metsästysseuralle.

Metsästetyistä villisioista tulee lähettää näytteet tutkittavaksi Ruokavirastoon.

Tärkeä osa afrikkalaisen sikaruton (ASF) torjuntaa on metsästetyistä villisioista lähetettävät näytteet, jotka Ruokavirasto tutkitaan afrikkalaisen sikaruton lisäksi klassisen sikaruton ja Aujeszkyn taudin varalta.

Suomen Sikayrittäjät on maksanut jo useita vuosia metsästysseuroille toiminta-avustusta Suomessa pyydetyistä villisioista.

Sikayrittäjien maksama korvaus yhdestä villisiasta nousee 1. marraskuuta 185 euroon. Korvaus on tähän mennessä ollut 137 euroa.

Tuki maksetaan automaattisesti Ruokavirastoon lähetetyn ASF-näytteen perusteella eli sitä ei tarvitse erikseen anoa, mutta yhteystiedot ja tilinumerot pitää olla ilmoitettuna.

 Suomen Metsästäjäliitto ry. © 2008-2023. All rights reserved.